Какви документи са Ви необходими при продажба на недвижим имот ?

Притежавате земя, апартамент, ателие, гараж, къща или етаж от нея. Взели сте решение, че искате да продадете имота си. Намерили сте купувач и предстои изповядване на сделката.  Мислите, че най – трудното е зад Вас, лъжете се! Най – трудното и досадното започва сега, когато ще се сблъскате с „особеностите” на администрацията и многобройната документация, която трябва да осигурите във връзка с предстоящата продажба на имот, особено ако купувачът на недвижимия имот ще ползва ипотечен кредит, за да го закупи от Вас. 

Кои са необходимите документи за продажба на имот, от къде и кога да ги извадите ?

1. Документ за собственост на имота в оригинал – последният актуален документ за собственост на недвижимия имот, с който се легитимирате като продавача, както и всички предходни нотариални актове 10 години назад във времето.Най-често срещани документи за собственост на имот са:-Нотариалнен акт  за покупко-продажба, дарение, замяна, констативен нотариален акт /съставен по документи/. -Договор за продажба-Постановление за възлагане на недвижим имот от частен съдебен изпълнител, придобит на публична продан;-Съдебно решение 
 2.Актуална скица на недвижим  имот в оригинал.
3. Кадастрална схема на имота
4. Удостоверение за данъчна оценка на имота.
5. Удостоверение за идентичност на адрес или за актуален административен адрес Този документ е необходим при несъответствие на адреса, посочен в документа за собственост и този в данъчната оценка на имота или кадастралната схемата. Ако имотът се намира в гр. София, Удостоверението се издава от  ГИС-София.
 6. Удостоверение за тежести върху имота7. Удостоверение по чл. 87, ал.6 от ДОПК за наличие и липса на задължения. 8. Ако за имота има учредено вещно право на ползване

Кога се налага да ползвате услугите на Бест Естейтс Адженси ЕООД / Best Estates Agency изразяващи се в съдействие за набавяне на всички необходими документи за продажба на недвижим имот?

1. Когато продавате имот /апартамент, гараж, къща, парцел и др./ , Вие живеете в чужбина или на друго населено място в България

2. Когато живеете в гр. София, но не Ви е възможно да си вземете общо 2 седмици отпуск

3.Когато живеете в гр. София, но имате по – доходоносни и важни ангажименти, от висенето по опашки и разправии с администрации.

4. Когато документалната бюрокращина  Ви отегчава и изнервя ние сме насреща ! Екипът на Бест Естейтс Адженси ЕООД / Best Estates Agency , може да се ангажира и да Ви снабди с всички нужни документи за продажба на недвижим имот, както и да Ви осигури адвокат за консултация, предварителен преглед и становище относно необходимите за сделката документи.   

Цена на услугата: по запитване.

В цената на услугата не влизат държавните такси на администрацията по издаване на всеки конкретен документ, необходим за продажба на недвижим имот.

Други услуги, които Best Estates Agency предлага на клиентите си :

  • Консултация при покупко-продажба на недвижими имоти
  • Професионално заснемане на имота ви !
  • Юридическа помощ при сделки с недвижими имоти 
  • Управление на недвижими имоти под наем
  • Сравнителен пазарен анализ и оценка на имота Ви 
  • Съдействие за получаване на ипотечен банков кредит при преференциални условия за нашите клиенти